HOME

SELECT 2024 Jong Limburgs Talent

Voor het 2de jaar op rij zijn wij op zoek gegaan naar jong Limburg talent waarbij wij vooral ons richten naar de huidige actuele ontwikkelingen binnen de ‘Kunstscene’. Steven Antonio Manes Steven Antonio Manes, is een hedendaagse kunstenaar die zijn intuitie volgt. Als inspiratiebron gebruikt hij zijn eigen wereld, de drang om te creëren, het bevragen van zijn individualiteit en de vergankelijkheid van het leven. Naast abstracte werken sculpturen in klei, gips, metaal en gevonden materialen maakt hij expressieve tekeningen met muurverf, oliepastels en grafiet, voornamelijk op papier. Kunsthistorisch laat hij zich inspireren door het Abstract en Neo-Expressionisme en de Italiaanse Arte Povera – beweging. Niels Vaes Niels Vaes toont een selectie experimentele schilderijen in combinatie met een aantal beeldhouwwerken. Het creëren van zijn kunst begint met een grondig onderzoek waarbij hij voornamelijk intuïtieve experimenten met materialen uitvoert die systematisch op elkaar volgen.

BOXRED

10 kunstenaars brengen tijdens ‘BOXRED’ hun visie naar het ‘THEMA ROOD’ ! Met als ‘THEMA ROOD’ werden 10 kunstenaars uitgenodigd om werken te maken voor deze tentoonstelling ! ‘Men kan diverse filosofieën hebben rond de kleur rood maar wat zeker is, het is een signaalkleur die opvalt! Kleurenpsychologie geeft aan dat rood staat voor passie. Het creëert een gevoel van urgentie en het straalt een gevoel van zelfvertrouwen, kracht, energie Kleurenpsychologie geeft aan dat rood staat voor impulsiviteit, jeugdigheid, lef, kracht en sensualiteit uit.’ SANDER BOS-Fashion RIA BAUGNIET-Fotografie/Juweelkunst TOM HERCK-Beeld - Fotografie JOS HERCK Installatie / MAURICE HEYMBEECK - Schilderkunst IKe INGE AERDEN-Installatie / ELINE 't SANT – Beeld PAULA WILLEMS Schilderkunst / ROEL STELS -Beeld ALEXIS STOELEN - Schilderkunst Van 12 november t.e.m 17 december Brigittijnenklooster, Nieuwland 11 Borgloon Zaterdagen en zondagen van 14.00 u tot 18.00 u Opening zondag 12 november, 15.00 u

YES we SEX

YES WE SEX - door Ataraxia Designstudio // Laat jezelf onderdompelen in de filosofie van Ataraxia Designstudio en ontdek hoe design kan bijdragen tot inclusie, intimiteit en seksueel genot bij mensen met een fysieke beperking. Seks is een handeling die dient als een soort lijm in een relatie, het is communicatie zonder woorden. Door de hormonen die vrijgemaakt worden tijdens het vrijen krijgen beide partners samen een diepere verbinding die niet op andere manieren verkregen kan worden. Het is een manier om op elkaar af te stemmen, elkaar terug te vinden en te ontdekken. Seksualiteit wordt geassocieerd met verlangens, liefde en intimiteit, het betekent meer dan puur de daad op zich. Intimiteit en seksualiteit zijn belangrijke aspecten van het leven die niet alleen fysieke behoeften zijn, maar ook bijdragen aan het psychologisch welzijn van een individu. Hoe men seksualiteit ervaart en beleeft, verschilt van persoon tot persoon. Een rijk seksleven beïnvloedt de (mentale) gezondheid positief, terwijl een slecht seksleven averechtse effecten kan hebben.

SELECT 2023

' 4 kunstenaars tonen een selectie van hun laatste werk 'LIEVE DEVRIENDT SELECT : "Complexe en verwarrende tijden" De vanzelfsprekende geborgenheid en veiligheid vertoont scheuren. We voelen ons kwetsbaar, transitie en transformatie zijn onvermijdelijk... Lieve Devriendt werkt met natuurlijke materialen o.a. wol. Ze herbruikt vaak materialen, recupereert en verwerk deze op eigen manier. Zowel afgedankte zinken dakgoten, als houtresten, 'gevonden' voorwerpen met een 'ziel' , oude textiele lappen...vele zaken worden uit een gehaald, verknipt en/of verzaagd , gesoldeerd, soms opnieuw geverfd om datgene wat ik wil uitdrukken intensiteit en vorm te geven. Edelsmeedkunst en Monumentale Kunsten; werkt rond sociale en maatschappelijke thema's als kwetsbaarheid en transformatie , ook in het kader van Climat Change. Sociale en maatschappelijke thema's ik verwijs ik naar de TTST in 2017 waar ik werken maakte als 'graaicultuur' in herbruikt kaarswas, 'Allepo' (Syrië) , werken in rubber (vellen) en kaarswas (vleesbrokken), "aan alle Jordy's ", een intiem werk verwijzend naar Jordy die eenzaam overleed in zijn tentje in de Blaarmeersen, 'panamapapers' etc.

Inhoud syndiceren