HOME

YES we SEX

YES WE SEX - door Ataraxia Designstudio // Laat jezelf onderdompelen in de filosofie van Ataraxia Designstudio en ontdek hoe design kan bijdragen tot inclusie, intimiteit en seksueel genot bij mensen met een fysieke beperking. Seks is een handeling die dient als een soort lijm in een relatie, het is communicatie zonder woorden. Door de hormonen die vrijgemaakt worden tijdens het vrijen krijgen beide partners samen een diepere verbinding die niet op andere manieren verkregen kan worden. Het is een manier om op elkaar af te stemmen, elkaar terug te vinden en te ontdekken. Seksualiteit wordt geassocieerd met verlangens, liefde en intimiteit, het betekent meer dan puur de daad op zich. Intimiteit en seksualiteit zijn belangrijke aspecten van het leven die niet alleen fysieke behoeften zijn, maar ook bijdragen aan het psychologisch welzijn van een individu. Hoe men seksualiteit ervaart en beleeft, verschilt van persoon tot persoon. Een rijk seksleven beïnvloedt de (mentale) gezondheid positief, terwijl een slecht seksleven averechtse effecten kan hebben.

SELECT 2023

' 4 kunstenaars tonen een selectie van hun laatste werk 'LIEVE DEVRIENDT SELECT : "Complexe en verwarrende tijden" De vanzelfsprekende geborgenheid en veiligheid vertoont scheuren. We voelen ons kwetsbaar, transitie en transformatie zijn onvermijdelijk... Lieve Devriendt werkt met natuurlijke materialen o.a. wol. Ze herbruikt vaak materialen, recupereert en verwerk deze op eigen manier. Zowel afgedankte zinken dakgoten, als houtresten, 'gevonden' voorwerpen met een 'ziel' , oude textiele lappen...vele zaken worden uit een gehaald, verknipt en/of verzaagd , gesoldeerd, soms opnieuw geverfd om datgene wat ik wil uitdrukken intensiteit en vorm te geven. Edelsmeedkunst en Monumentale Kunsten; werkt rond sociale en maatschappelijke thema's als kwetsbaarheid en transformatie , ook in het kader van Climat Change. Sociale en maatschappelijke thema's ik verwijs ik naar de TTST in 2017 waar ik werken maakte als 'graaicultuur' in herbruikt kaarswas, 'Allepo' (Syrië) , werken in rubber (vellen) en kaarswas (vleesbrokken), "aan alle Jordy's ", een intiem werk verwijzend naar Jordy die eenzaam overleed in zijn tentje in de Blaarmeersen, 'panamapapers' etc.

Cristian Delgado 'Post Tenebras Lux'

19 maart start het werkingsjaar van Art Borgloon op een andere locatie en met een ander concept, na 26 jaar tentoonstellingen gebracht te hebben in de Gasthuiskapel wordt nu de Kapel van Klooster Nieuwland de nieuwe voorlopige tentoonstellingslocatie. Niet alleen de tentoonstellingslocatie veranderd maar ook de naam van de organisatie, Art Borgloon wordt BOX Borgloon, ARTBOX kan ook MUSICBOX of PROZABOX worden binnen het jaarlijks programma. De locatie Nieuwland is dan ook een experiment wat op termijn nog wordt bijgestuurd. 1 ste tentoonstelling in ‘BOX’ is van de Tongerse Chileense kunstenaar Cristian Delgado Tolosa, Christian is een kunstenaar die zoals hij zelf stelt verschillende werelden samenbrengt op het doek hij heeft een eigen herkenbare schilderstijl ontwikkeld met een kleurrijk coloriet. Zijn werk voelt aan als een collage van schijnbare toevalligheden maar hebben inhoudelijk een diepere persoonlijke betekenis. Zijn keramische beelden zijn een aanvulling binnen zijn artistieke wereld en zijn zeker een meerwaarde binnen zijn oeuvre. Opening 19 maart om 15.00 u t.e.m 23 april, zaterdagen en zondagen van 14.00 u tot 18.00 u

26 j Art Borgloon Gasthuiskapel

26 jaar Art Borgloon in de Gasthuiskapel 1996 startte werd de werkgroep Art Borgloon opgericht door de toenmalige cultuurfunctionaris Emmy Vandersmissen.26 j met veel beeldende kunst niet alleen in de Gasthuiskapel maar ook met diverse initiatieven die sociaal en artistiek een meerwaarde betekenden voor Borgloon.Enkele projecten die zeker en vast mogen genoemd worden, project urnen waarbij en er als 1ste in Borgloon artistiek werd nagedacht om de assen van de overledenen buiten de begraafplaats een andere bestemming te geven in huis met een urne of een juweel een artistieke creatie ……….Mede ook dank zij de Jeannine Leduc senator die pleite om de assen van de nabestaanden mee naar huis te nemen. Het project ’MOMEMENT voor een MONUMENT’ waarbij de jeugd van Borgloon en omstreken een beeld maakten wat geplaats is voor de Gasthuiskapel en dit onder de leiding van kunstenaar Jos Herck (mentor en realisatie van het uiteindelijke beeld).Bloesemimpressies met soms spraakmakende edities die de pers haalden en diverse wandelaars naar Borgloon brachten om te genieten van de kunst en de natuur.

Inhoud syndiceren
Comments