"Het verborgen werk"

Opening tentoonstelling “Het verborgen werk”

Een kunstwerk is het eindproduct van een creatieproces: keuzes zijn gemaakt, twijfels overwonnen, fouten zijn gewist. Het werk is af en verhult daarmee het werk dat eraan vooraf ging.
De tentoonstelling ‘Het verborgen werk’ is gewijd aan dit creatieproces. De tentoongestelde werken zijn geen eindproducten. Het zijn ideeën en voorstudies, die inzicht bieden in de achterliggende drijfveren van de kunstenaar.
Een groep niet-professionele kunstenaars werkte onder begeleiding van Herman Maes. Geïnspireerd op een fictieve ruimte in de regio Haspengouw ontwikkelden ze ideeën, voorstudies en deze tentoonstelling.

Deelnemende kunstenaars: Brenda Aïola, Isabelle Crombez, Frans Daels, Deborah De Haes, Luc Gielis, Johan Govaerts, Joep Goosen, Joke Timmermans, Rob Timmermans, Eddy Vandenbossche en Patrick Govaerts.

De workshop maakt deel uit van het kunstproject PIT, dat Z33 – huis voor actuele kunst – opzette in de open ruimte van Borgloon-Heers. “Het Verborgen werk” werd gerealiseerd door KUNSTWERKT – de organisatie voor beeldende kunsten, in samenwerking met Pentagoon Academie Borgloon.

De tentoonstelling is vrij te bezoeken van 7 juli tot en met 1 september, elke zondag van 14.00 u tot 18.00 u. 

www.artborgloon.be